Vrouwelijk bloot op affiches blijkbaar erg populair in Harelbeke

Redactie KW

Na de omstreden banner van E3 Harelbeke heeft ook Scouts Harelbeke nu gekozen voor wat vrouwelijk naakt om een fietsevenement te promoten.

‘Coureur Café’, zo heet het initiatief van Scouts Harelbeke. Het gaat om een fietsrally die medio april wordt georganiseerd en waarbij de deelnemers verschillende afstanden, van 25 over 50 tot 80 kilometer, kunnen afhaspelen. Voor de foto trommelden ze een groep jongedames op die, enkel gehuld in een onderbroekje, een bos lijken te gaan in fietsen. Al bij al blijft het allemaal erg zedig en wordt er vooral veel aan de verbeelding overgelaten. En vooral: geen grijpgrage mannenhandjes in de buurt, deze keer.

Volgens leidster Ella Ameye is het niet zo verwonderlijk dat voor deze affiche werd gekozen. “Vorig jaar deden de jongens van de leiding al hetzelfde”, legt ze uit. “Ze baseerden zich toen op de bekende scène uit de film ‘Helaasheid der Dingen’, stapten naakt op de fiets en lieten zich fotograferen vanop de rug. Dit jaar was er voor de meisjes dan ook geen ontsnappen aan. Met dat verschil echter dat wij niet in onze blote kont te zien zijn, maar wel een onderbroek aanhouden.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier