Vrouw van 27 om het leven gebracht bij passioneel drama in Oekene

26/07/16 om 07:46 - Bijgewerkt om 10:52

Kimberly Vermeersch, een vrouw van 27 uit Oekene, is zaterdag omgekomen bij een passioneel drama in Oekene bij Rumbeke. Haar partner Marnick Vermeersch (30) is door de onderzoeksrechter in Kortrijk aangehouden op verdenking van moord.

Vrouw van 27 om het leven gebracht bij passioneel drama in Oekene

Dat weet Het Laatste Nieuws dinsdag. Naar verluidt was het de man zelf die zaterdag in de vooravond naar het politiekantoor reed, met drie van de kinderen op de achterbank. Hij parkeerde zich op ruime afstand en ging persoonlijk de huissleutels afgeven met de melding 'dat ze best eens gingen kijken, want dat hij het niet meer aan kon'.

De woning van het koppel is intussen verzegeld.

De woning van het koppel is intussen verzegeld. © Jos

In de rijwoning in de Plaatsmolenstraat - die intussen is verzegeld door de politie - troffen ze de bewusteloze jonge moeder aan - amper vijf weken geleden was het nieuw samengesteld gezin nog gezegend door de komst van een baby, zo weet Het Laatste Nieuws. De vrouw werd via de brandladder vanuit het slaapkamerraam naar buiten getild, gereanimeerd, en naar het ziekenhuis overgebracht, maar ze overleed aan haar opgelopen verwondingen.

Vrouw van 27 om het leven gebracht bij passioneel drama in Oekene

Het koppel had volgens de buren wel vaker hoog oplopende ruzies, zo schrijft het dagblad nog. Op sociale media was Marnick 'Nikky' Vermeersch de voorbije weken en maanden echter in de eerste plaats vol lof over zijn vriendin en hun kinderen. Zo postte hij regelmatig liefdevolle foto's. Zijn vele tattoo's - tot in zijn gezicht toe - en piercings die hem een gevaarlijk imago lijken te geven, zijn volgens zijn vader dan ook alleen maar uiterlijk vertoon, zo zegt die in het dagblad. "Eigenlijk was hij een mak lammetje dat alles deed wat Kimberly vroeg. Hij zag de kinderen dolgraag. Maar zij bleef hem tergen en dreigde ermee hem te verlaten."

Intussen is op Facebook een - weliswaar besloten - groep opgericht ter ere van het slachtoffer: R.I.P. Kimberly Vermeersch.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!