Vrouw uit Westende verliest nicht bij bomaanslag in metrostation Maalbeek

Aan het raam van de pizzeria Caprini hangt de afscheidsbrief van Marina voor haar nicht Patricia. We zien Nicola Rizzo, zijn vrouw Maria en Marina Rizzo. © LC
Redactie KW

Bij de aanslag op het metrostation Maalbeek van dinsdag 22 maart kwam Patricia Rizzo om het leven. “We leefden drie dagen in een vreselijke onzekerheid, tot haar overlijden werd bevestigd”, zegt Marina Rizzo, nicht van het slachtoffer. Zij woont in Westende.

Patricia Rizzo had een dubbele Belgisch-Italiaanse nationaliteit. Ze werd in België geboren maar haar Siciliaanse vader Gaetan en zijn broer Nicola vestigden zich na WO II in Waver. Patricia laat haar man en haar 17-jarige zoon achter. Vrijdag 1 april wordt Patricia in Waver begraven. Halfweg de jaren negentig trok Nicola met zijn vrouw en twee kinderen Marina en Philippe naar Westende. Zoon Philippe baat de Pizzeria Casa Filippo uit in de Meeuwenlaan en dochter Marina de Pizzeria Caprini in de Portiekenlaan in Westende-Bad.

“Onzekerheid was ondraaglijk”

“Toen we dinsdagochtend 22 maart hoorden van die aanslag in de luchthaven en een tijdje later in de metro, dachten we niet meteen aan ons nichtje”, zegt Nicola Rizzo (78), de vader van Marina. Marina was op dat ogenblik in Brussel en ze belde haar vader geruststellend op. “Een poos later vernamen we van familie, en dit werd door de Italiaanse ambassade bevestigd, dat Patricia toch vermist was. We bleven positief en hoopten dat ze die dag de metro niet genomen had of dat ze onbereikbaar was. Misschien lag ze in een of ander ziekenhuis. Deze onzekerheid was ondraaglijk”, zegt Nicola Rizzo. Drie dagen na de aanslag, op vrijdag, bevestigde het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek dat Patricia overleden was. Marina Rizzo heeft een afscheidsbrief aan het raam van haar pizzeria gehangen. “Ik wil op die manier laten zien hoe wij door pure willekeur en op een onrechtvaardige manier een geliefd familielid zijn verloren.”

(LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier