Vrouw uit Lapscheure kreeg weeën tijdens huiszoeking in drugszaak

Redactie KW

Een koppel twintigers uit Lapscheure bij Damme heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor het dealen van speed en cocaïne.

Tijdens de huiszoeking in september kreeg de hoogzwangere Wendy V. plots weeën. Ze riskeert 15 maanden celstraf, voor haar vriend vorderde het OM twee jaar effectief.

“Zij wist van niks”

Leroy S. was amper een maandje vrij uit de gevangenis toen de politie op 23 september 2015 binnenviel voor een huiszoeking. In de diepvries van hun woning in Lapscheure vonden de speurders ruim een halve kilogram speed. “Dat heeft blijkbaar heel wat emoties teweeggebracht. Mijn cliënte begon weeën te krijgen en is diezelfde dag nog bevallen“, pleitte haar advocaat meester Kris Vincke.

Op de zitting legde de vrouw uit dat ze zelf eigenlijk geen druggebruikster is. Leroy S. bekende zijn plannen om de speed te dealen, maar ontkende dat hij ooit cocaïne had verkocht. “Ik vind het vooral erg dat mijn vriendin hier ook terechtstaat. Zij heeft hier niets mee te maken”, aldus de beklaagde.

Werkstraf voor vriendin

De jongeman moet voor andere feiten nog 42 maanden effectieve celstraf uitzitten. Hij werd ook al veroordeeld voor slagen en verwondingen op zijn vriendin, maar die brokken zijn ondertussen gelijmd.

De verdediging vroeg een straf onder voorwaarden. Voor Wendy V. stelde meester Vincke een werkstraf voor. De rechtbank doet uitspraak op 29 februari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier