Vrouw uit Ingelmunster legt op gsm vast hoe ze door haar ex wordt verkracht

Redactie KW

Een man van Nigeriaanse afkomst riskeert achttien maanden cel voor de verkrachting van zijn ex-partner in Ingelmunster. “Jij bent de moeder van mijn kind, ik doe met jou wat ik wil”, zei de man tegen zijn slachtoffer. De vrouw maakte met haar gsm een geluidsopname.

Op 5 februari van dit jaar belde S.G. (34) aan bij zijn ex-vrouw in Ingelmunster. Hij wilde zijn dochter zien. “Uiteindelijk deed mijn cliënte de deur open omdat hun dochtertje, dat in bed lag, niet gewekt zou worden. Daarop drong de beklaagde de woning binnen en verkrachtte mijn cliënte”, zegt meester Iris Santens. Het koppel had drie jaar een relatie gehad. Enkele weken na de geboorte van hun dochter werd ook een ander kind van G. geboren, dat hij had verwekt bij een Nederlandse vrouw. Dat leidde tot de relatiebreuk.

Voor ze de deur opende, startte de vrouw een geluidsopname. “Ze zei onder meer 49 keer ‘no’, 47 keer ‘stop it’ en 31 keer ‘leave me’. Dat zijn toch niet mis te verstane boodschappen”, klonk het bij de burgerlijke partij. Het openbaar ministerie vordert 18 maanden celstraf, deels met probatie-uitstel.

Volgens de verdediging was de man tijdens de relatie nooit gewelddadig. Hij beschikt over een blanco strafregister. De feiten worden niet betwist. Zijn advocaat verklaart wel dat er geen intentie was om de feiten te plegen toen de beklaagde naar haar woning trok. Het vonnis volgt op 2 januari in de correctionele rechtbank van Kortrijk.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier