Vrouw uit Ichtegem heeft kostbare ring terug dankzij opmerkzame kassierster Aldi Torhout

Redactie KW

Michelle verloor de ring, die ze zelf liet maken met goud dat ze van haar dierbaren erfde, een tweetal weken geleden.

Michelle Gevaert (61) uit Ichtegem heeft haar kostbare ring terug. Een kassierster van de Aldi in Torhout vond die onder een rek in de winkel terug tijdens het poetsen. “Ik had de hoop nochtans al opgegeven, want ik was dezelfde dag nog eens gaan vragen of ze die niet gevonden hadden.”

Michelle verloor haar ring een tweetal weken geleden. Het gaat om een ring die ze zelf liet maken met goud dat ze van haar dierbaren erfde. Onder andere een ring van haar vader werd er in verwerkt. Ze was er dan ook het hart van in toen haar ring plots zoek was. Michelle is poetsvrouw en doet het kleinood tijdens het werken altijd uit. “Maar die dag deed ik nadien nog boodschappen”, zegt ze. “Ik dacht dat de ring op de parking uit m’n handtas gevallen was.”

Maar die werd uiteindelijk wel in de winkel zelf terug gevonden. Het was kassierster Christine Vercaigne die de ring maandagavond tijdens het poetsen vond. “De winkel wordt normaal altijd met de machine gekuist“, vertelt ze. “Maar omdat die niet onder de rekken in kwestie geraakt, nam ik een borstel om er eens onder te vegen. Toen zag ik die ring.”

Michelle ging haar ring deze week dolgelukkig ophalen in Torhout. En dat deed ze niet met lege handen. Ze stak de eerlijke vinder een centje toe. “Ze zei dat ik dat niet moest doen, maar ik wou het graag. Wie eerlijk is met mij wil ik belonen. En dat centje is voor mij echt een peulschil in vergelijking met wat de ring voor mij betekent. Vanaf nu zorg ik ervoor dat ik die niet meer kwijtspeel.”

(TL – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier