Vrouw uit Gistel krijgt celstraf voor 600 nutteloze telefoontjes naar de politie

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 45-jarige vrouw uit Gistel veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf voor het belagen van haar ex-schoonouders en voor het lastigvallen van de politie.

Sandra V. belde de lokale politie bijna 600 keer, vaak voor onzinnige zaken. De verdediging had de vrijspraak gevraagd.

Tijdens het proces omschreef het openbaar ministerie de beklaagde als theatraal en manipulatief. Haar gedrag brengt volgens de procureur de gewone dagelijkse werking van de politie in gevaar.

De politiezone Kouter vorderde een schadevergoeding van 32.000 euro. “Mevrouw moet beseffen dat ze overlast veroorzaakt met al die telefoontjes, meestal in dronken toestand. Ze belde soms meerdere keren per minuut“, aldus Robin Vandervennet, de raadsman van de politiezone. Die kreeg uiteindelijk geen schadevergoeding toegewezen.

Zelfs eens de politie gebeld om de politie die ze zelf had opgeroepen, weg te jagen

Meestal hing V. aan de telefoon een onsamenhangend verhaal op. De ene keer werd ze bedreigd, de andere keer dreigde ze zelf haar toenmalige partner neer te schieten. De politie werd ook meermaals uitgescholden. “Ze heeft zelfs eens de politie gebeld om de politie die ze zelf had opgeroepen, weg te jagen”, pleitte meester Vandervennet. In mei 2014 belde de beklaagde ook eens om te zeggen dat ze een minuut eerder niét gebeld had.

Na de breuk met haar echtgenoot in het najaar van 2015 bestookte de vrouw ook haar ex-schoonouders met dergelijke telefoontjes. De slachtoffers kregen 1.500 euro schadevergoeding toegewezen. Elke keer dat V. hen nog lastigvalt, moet ze een dwangsom van 1.000 euro betalen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier