Vrouw uit Deerlijk betwist poging doodslag op dealende vriend

Redactie KW

Een 25-jarige vrouw moest zich maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor poging doodslag op haar voormalige vriend.

Op 17 december 2014 werd de politie opgeroepen naar Deerlijk. Bewoners hadden verwittigd omdat er veel tumult te horen was bij de buren. Beklaagde had haar vriend zeven messteken toegediend. Hij raakte slechts lichtgewond. “Het is een mirakel dat het zo goed afgelopen is”, merkte de strafrechter op. “Een steek op een slechte plaats of wat dieper en je kon voor het assisenhof staan.”

Beloftes nooit nagekomen

Volgens haar advocate wist de vrouw bij de start van hun jarenlange relatie dat haar vriend drugs gebruikte. Later ontdekte ze echter dat hij ook cocaïne en wiet verkocht. “Ze heeft hem meermaals gevraagd daarmee te stoppen en hij heeft dat meermaals beloofd, maar die beloftes zijn nooit waargemaakt. Daardoor hadden ze veel ruzie, waarin de man geen geweld schuwde. Cliënte brak eens al haar vingers, toen hij de deur erop dichtsloeg.”

Uit verklaringen blijkt dat de man beklaagde aanviel met een houten stok. Ze probeerde de slagen af te weren, maar toen dat niet lukte, greep ze naar een mes en stak hem diverse malen. “Ik had echter nooit de intentie om hem te doden. Het spijt me heel erg wat er gebeurd is”, aldus de beklaagde. Zij hoopt op opschorting van straf of een werkstraf. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar met probatie-uitstel.

Slachtoffer in de cel

De man moest zich tijdens dezelfde zitting ook verantwoorden voor zijn drugsgebruik en -verkoop. Bij de huiszoeking na de steekpartij vonden agenten 164 gram cocaïne en 230 gram wiet. Hij zou een drietal jaar verkopen. Het openbaar ministerie begroot de opbrengst van dat handeltje op 143.800 euro en vraagt de verbeurdverklaring ervan. De man riskeert ook 15 maanden cel en 9.000 euro effectief. Hij zit ondertussen bijna zes maanden in voorhechtenis.

In het drugsdossier doet de rechtbank uitspraak op 19 april. De uitspraak omtrent de poging doodslag valt op 3 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier