Vrouw uit Bredene kan niet lachen met verkeerde brief met rouwbetuiging

Redactie KW

Jeannine Willaert uit Bredene is boos, nadat ze vanwege de gemeente een brief met een rouwbetuiging ontving voor haar overleden moeder. “Mijn ouders stierven 67 jaar geleden”, zegt de vrouw.

“Ik verneem het overlijden van uw moeder. Gelieve mijn gemeende blijken van medeleven te willen aanvaarden”, luidt het op briefpapier van de gemeente. Een pijnlijke vergissing, want haar ouders stierven al in 1948, nadat hun wagen in het kanaal terecht kwam. “Ik was toen 13, mijn zussen 11 en 7″, herinnert Jeannine.” Mijn ouders werden samen begraven en in herinner me die dag uit mijn jeugd nog goed. Het ongeval heeft op ons een zware indruk gemaakt en daardoor hadden we geen gemakkelijke jeugd. Ik moest voor mijn zussen zorgen en werd tewerkgesteld bij mijn grootouders.”

De brief rijt dan ook oude wonden open, zegt Jeannine. “Mijn man André en ik zijn beiden actief in het verenigingsleven en de schepen die het ondertekende kent ons echt wel”, zegt Jeanine. De schepen in kwestie is Eddy Gryson. Hij betreurt het voorval. “De mevrouw voor wie de rouwbetuiging bedoeld was, is een nicht van mijn vader. Haar voornaam wordt geschreven met één ‘n’. Daardoor kreeg ik een verkeerd adres doorgespeeld van de gemeente. Ik heb de vrouw intussen mijn excuses aangeboden. Dit zal niet meer opnieuw gebeuren.”

(efoo – foto efoo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier