Vrouw & Maatschappij vraagt in Roeselare meer waardering voor de poetsvrouw

Foto HH
Redactie KW

Het initiatief komt er naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op zaterdag 8 maart. Vrouw & Maatschappij, de vrouwenbeweging van CD&V, wil hiermee nogmaals de intentie van die dag benadrukken: de strijd om gelijke rechten en vrouwen overal ter wereld.

V&M Regio Roeselare-Tielt is van mening dat de poetshulp meer respect verdient. “In Vlaanderen maken dagelijks 12.000 PIT-medewerkers (Professioneel in de Thuiszorg) van Familiehulp onze woningen proper. Op die manier dragen zij bij tot de emancipatie van de vrouw. Zonder hun hulp zouden vrouwen (en mannen) het moeilijker hebben om zich aan de top te laten gelden”, aldus Griet Coppé (CD&V).

“Daarom vragen we om de poetsvrouw thuis, op het werk of op school met waardering te behandelen. Dankzij hun inzet kunnen vrouwen werken aan hun loopbaan zonder huishoudelijke zorgen”, klinkt het. Griet Coppé gaf vrijdag samen met onder andere Rita Demaré, Marlies De Clerck en Gwendolyn Vandermeersch een figuurlijke pluim aan haar eigen poetsvrouw, Kathy Debusschere, om dit in de kijker te zetten. “Zij staat symbool voor die 12.000 andere medewerkers. Zonder hun inzet zouden wij niets zijn”, aldus Griet nog.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier