Vrouw gooit omslag in openbare afvalbak in Torhout en krijgt kleine 40 euro boete voor sluikstorten

29/04/14 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:34

Bron: Kw

Veronique Reniers uit Lichtervelde heeft dinsdag haar ongenoegen geuit op Facebook nadat ze een boete voor sluikstorten in haar brievenbus aantrof.

Vrouw gooit omslag in openbare afvalbak in Torhout en krijgt kleine 40 euro boete voor sluikstorten

© Kurt Desplenter

De vrouw stapte recent uit haar geparkeerde auto aan de Parking Deprez in het centrum van Torhout en merkte, toen ze was uitgestapt, dat er intussen ook een lege omslag - met daarop ook haar adres - uit haar auto was gewaaid. Die lag op de openbare ruimte, dus raapte ze die op en gooide hem even verderop in een afvalbak van de Stad Torhout.

Daarvoor heeft ze nu een boete in de bus gekregen, want geadresseerde post gooi je niet zomaar in een openbare afvalbak in Torhout. Goed voor een basisbedrag van 35 euro, aangevuld met 4,65 euro aan 'arbeidsuren' en 15 eurocent aan 'gewicht'. In totaal moet ze dus 39,80 euro ophoesten.

De vrouw is bijzonder misnoegd. "Ik gooi 1 envelop IN een vuilbak en ik krijg een boete van 40 euro voor sluikstorten", foetert ze. Haar bericht werd intussen al veelvuldig gedeeld op Facebook.

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!