Vromanwijk in Spiere-Helkijn krijgt nieuw voetbalpleintje

Redactie KW

“We gaan er een voetbalpleintje aanleggen en kopen daarvoor ook twee stevige voetbaldoelen”, zegt bevoegde schepen Rik Vandevenne (LB).

Het speelpleintje op de Vromanwijk in Helkijn wordt vernieuwd. De oude en kapotte speeltuigen verdwijnen en worden vervangen. Het gemeentebestuur zat samen met de bewoners om te luisteren naar de noden van de buurt. “De bewoners waren vragende partij om er een voetbalpleintje van te maken”, aldus nog Rik Vandevenne. “Ook wordt het pleintje volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.”

Ook de andere speelpleintjes in Spiere-Helkijn worden de komende jaren vernieuwd. Het gemeentebestuur voorziet elk jaar 10.000 euro om nieuwe speeltoestellen te kopen. “Het is de bedoeling om aan de noden van de wijken tegemoet te komen. Daarom vragen we aan de ouders en hun kinderen om voorstellen te doen. Net zoals op de Vromanwijk gaan we dan het speelpleintje van hun wijk vernieuwen. Wie ideeën heeft voor nieuwe speelpleintjes mag die ook altijd melden”, zegt de bevoegde schepen.

Voorstellen kunnen gemeld worden aan de jeugddienst bij Marilou Vandeburie, 056 45 59 59.

(EV – Foto EV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 23 januari.