Vroegere elektrozaak in Zillebeke wordt appartementsgebouw

Redactie KW

In de Wervikstraat wordt de vroegere woning van elektrozaak Vanacker verbouwd tot een appartementsgebouw met tien wooneenheden.

De firma Pecceu uit Hollebeke zal in de Wervikstraat de vroegere woning van de elektrozaak Vanacker verbouwen, dit in samenwerking met de eigenaar Gery Vanacker. Het pand zal plaats bieden aan tien wooneenheden.

Het wordt een mooi, modern hedendaags concept met alle faciliteiten. Er zullen verschillende soorten appartementen te koop zijn: met twee of drie slaapkamers, met een terras, duplex, enz. Achteraan is er een zeer mooi zicht richting Hill 62. De ondergrondse parking zal één gemeenschappelijke ruimte worden waarbij langs de zijkant zal kunnen ingereden worden. Bij de gelijkvloerse appartementen zijn ook enkele tuintjes voorzien.

Vroegere elektrozaak in Zillebeke wordt appartementsgebouw

De vroegere elektrozaak wordt omgebouwd tot een appartementsgebouw. (Foto GR)

Dit pand werd vroeger uitgebaat door hoefsmid Jozef Cornette. Vanaf 1960 kwam daar elektrozaak Vanacker, uitgebaat door Gery Vanacker en zijn echtgenote Simonne Hoorelbeke. In 1996 ging Gery met pensioen en zette zoon Pascal de zaak voort, samen met zijn echtgenote Hilde Mulle die in de winkel stond. Gezien de enorme concurrentie van de grote elektroketens besloten beiden in 2011 om de zaak de sluiten en ander werk te zoeken. Sindsdien stond dit pand leeg.

De firma Pecceu uit Hollebeke, die instaat voor dit project, heeft ook al het oud Zillebeeks gemeentehuis verbouwd tot een appartementsgebouw.

(GR – Foto’s GR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 23 januari.