Vrijwilligers bakken 5.000 pannenkoeken in twee dagen in woonzorgcentrum Elverdinge

© TP
Redactie KW

Vrijwilligers en medewerkers bakten de afgelopen twee dagen meer dan 5.000 verse pannenkoeken voor een 150-tal bewoners en hun familieleden in een tent op de parking van woonzorgcentrum Home Vrijzicht in Elverdinge.

Met de opbrengst wil het woonzorgcentrum de aankoop van een BeleefTV financieren. “Het model voor onze doelgroep kost meer dan 10.000 euro”, zegt diensthoofd Hilde Cornette. “De BeleefTV is een grote tablet met een verrijdbaar onderstel voor bewoners met dementie. Velen zijn een groot deel van de dag eerder passief en hebben weinig interactie met hun omgeving. Op de BeleefTV kunnen ze met andere bewoners, familieleden of zorgverleners communiceren, een spel spelen, puzzel maken of film bekijken. De Nederlandse firma kwam al eens een demonstratie geven. De tool had een wonderlijk effect op onze bewoners, die uit hun passiviteit traden.”

Warmste Week

Naast de opbrengst van deze pannenkoeken heeft het woonzorgcentrum een subsidiebelofte van CERA voor 2.500 euro. “We halen ook financiering uit andere interne evenementen, zoals de paaseierenkaarting, kerstmarkt en een eetfestijn in 2018. We zijn ondertussen erkend als goed doel voor de Warmste Week van Music For Life. We zouden heel blij zijn als anderen acties organiseren voor onze BeleefTV, want momenteel komen we nog een belangrijk deel tekort.”

Tijdens de pannenkoekenmarathon bakten veel medewerkers mee buiten hun uren. “Ik bakte meer dan 1.000 pannenkoeken, vrijwillig om mijn collega’s te helpen“, aldus nachtverzorgster Cindy Bruneel. Bewoner Paul Versavel (90) at gisterennamiddag vier pannenkoeken, samen met zijn familie. “Het heeft gesmaakt en we bestelden een achttal pakken pannenkoeken”, vertelt zijn vrouw Cecile Declercq (86) uit Zillebeke.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier