Vrijwillige bloedgevers in Pervijze gehuldigd

Redactie KW

Tijdens een gezellig etentje werden afgelopen vrijdag 6 maart een aantal bloedgevers uit Pervijze gehuldigd met een getuigschrift voor de trouwe medewerking.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Vriendenkring Pervijze op vrijdag 6 maart een gezellig etentje als dank voor de vele vrijwilligers die het afgelopen jaar bloed gegeven hebben. In tegenstelling tot vele plaatsen kan Pervijze steeds rekenen op een groot aantal donaties. “Vier keer per jaar kun je in Pervijze bloed komen geven. Telkens verwelkomen wij een zeventigtal donoren. We zijn hier ontzettend tevreden om, zeker gezien er naburige dorpen zijn waar de inzamelacties jammer genoeg gestopt zijn, of waar twee dorpen nu samenwerken om het te kunnen blijven organiseren”, zegt Dirk Decloedt, voorzitter van de Vriendenkring Pervijze.

Trouwe donoren

Gezien Pervijze dicht bij de kust ligt, komen er vaak toeristen bloed geven. Het dorp kan echter ook rekenen op heel wat trouwe donoren. Op het etentje van 6 maart kregen maar liefst 13 mensen die ondertussen 10, 25, 50, 75 of zelfs 100 keer bloed afgestaan hebben een getuigschrift overhandigd.

Op donderdag 2 april is iedereen tussen 17.30 uur en 20 uur welkom in het ontmoetingscentrum Ten Bercle voor de eerstvolgende bloedinzamelactie.

(EDP-foto EDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier