Vrijetijdsdienst Duinhelm is geopend in Oostende

We zien Wim Rogiers (Duinhelm), Didier Van Damme (resident Duinhelm), Saskia Verhelst (directrice Duinhelm) en Marianne Schepmans (Toerisme Vlaanderen). © FRO
Redactie KW

Donderdag werd Duinhelm VZW in de Mare het vrijetijdsloket en hét derde Rap op Stap Punt in Oostende geopend.

Daarmee is Oostende de eerste stad in Vlaanderen met drie kantoren. De eerste kantoren zijn al operationeel bij ‘t Kapoentje vzw en Wegwijzer vzw.

Duinhelm vzw is een begeleidingscentrum voor personen met een (verstandelijke) beperking in de regio middenkust. Het vrijetijdsloket biedt vrijetijdszorg. Volwassen personen met een (verstandelijke) beperking kunnen in de ontmoetingsruimte deelnemen aan leuke activiteiten, een vakantie boeken of een trajectbegeleiding volgen. Daarnaast biedt het kantoor advies, ondersteuning en sensibilisering in de regio middenkust op het vlak van vrije tijd.

Het Rap op Stap Punt functioneert als een sociaal reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Mensen kunnen via het Rap op Stap Punt voor hun gezin op maat van hun budget een leuke activiteit boeken. Ze kunnen onder meer kiezen uit het aanbod van Steunpunt Vakantieparticipatie en een uitgebreid lokaal aanbod. Daarbij worden ze door de Rap op Stapmedewerker met raad en daad bijgestaan van a tot z.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier