Genieten in de Boterstad

Genieten in de Boterstad

Muziekclub 4AD heeft Diksmuide op de kaart gezet. Wat dertig jaar geleden begon als een bescheiden initiatief groeide al snel uit tot een toonaangevend muziekhuis. Patrick Smagghe, een van de drie oprichters en artistiek leider van 4AD, verklapt zijn favoriete plekjes in de Boterstad.

Op zoek naar Mira

Op zoek naar Mira

Redactie KW - In zijn warme Lijsternestje in Ingooigem pende Stijn Streuvels tot op hoogbejaarde leeftijd talloze romans neer. Zijn verhalen speelden zich af in zijn eigen streek, de achtertuin van West-Vlaanderen met de groene heuvels en de Schelde als rooilijn. Een van die verhalen was 'De teleurgang van de Waterhoek', over het afschaffen van de veerdienst, een vrouw die weet wat ze wil en de intrede van de moderne wereld in een slapend gehucht. Het boek vormde de inspiratiebron voor een wandel- en een fietsroute.

Razendsnelle zeepkisten op de Striepe in Lauwe

Razendsnelle zeepkisten op de Striepe in Lauwe

Lauwe video Het mocht wel eens meezitten na de gutsende regen van vorig jaar. De tweede editie van de UPGIN zeepkistenrace was een voltreffer. Veel zon, veel volk, gelukkige organisatoren en gelukkige deelnemers met ronkende namen zoals "de strontvliegen".

Eerste editie KIDS#LOL in Heule een succes

Eerste editie KIDS#LOL in Heule een succes

Heule 130 kinderen waren een namiddag lang door het dolle heen en beleefden veel #LOL. De opvolger van het voormalig kinderevent BONK is een schot in de roos.

Kunstenfestival Play op gang getrokken

Kunstenfestival Play op gang getrokken

Kortrijk video Zaterdag is het Kunstenfestival feestelijk geopend met een grote spring-in op het Bed van Jennifer Rubell, één van de 60 blikvangers van de 40 kunstenaars die aan Play meewerkten. Het festival loopt nog tot 11 november.

Rode Duivels, gif moa buzze

Rode Duivels, gif moa buzze

Zwevegem De voetbalgekte in Vlaanderen begint toe te slaan, nu de Rode Duivels maandagavond hun eerste wedstrijd spelen op het WK.

44ste Breughelloop in Rekkem

44ste Breughelloop in Rekkem

Rekkem Rekkemnaar Benjamin Demarcke won de 10 km voor eigen volk, Deborah Gyselen uit Menen werd eerste bij de dames.

Ieper wordt weer rallymekka

Ieper wordt weer rallymekka

Ieper Van vrijdag 22 tot zondag 24 juni wordt Ieper opnieuw het mekka voor rallyliefhebbers tijdens de Renties Ypres Rally. Terwijl Thierry Neuville en co over de pittoreske landelijke wegen in de Westhoek scheuren, bruist de Grote Markt van de Kattenstad van de ambiance.

De heksen van Nieuwpoort

De heksen van Nieuwpoort

Nieuwpoort Redactie KW - Het na de Eerste Wereldoorlog steen per steen heropgebouwde Nieuwpoort telt vele verborgen plekjes. Je leert ze kennen door de figuur van Jeanne De Deyster, beter bekend als de heks Jeanne Panne die in 1650 in Nieuwpoort werd verbrand. Het is een tragische geschiedenis die met veel vuur verteld wordt door onze gids Greta Boydens, zelf op en top een Nieuwpoortse.

Leiestreek brengt 'volkse cultuur'

Leiestreek brengt 'volkse cultuur'

Moorslede Nog tot 30 september tonen 53 hedendaagse kunstenaars hun werk op diverse locaties in de Leiestreek tijdens de Kunstzomer. Deze laagdrempelige combinatie van kunst en toerisme is aan haar tiende editie toe en kent een nog altijd groeiend succes.

Honderden genieten van de Vrijetijdsmarkt in Waregem

Honderden genieten van de Vrijetijdsmarkt in Waregem

Waregem De Zuiderpromenade en het Boekenplein vormen op 2 juni hét centrum voor sport, cultuur en vrije tijd in Waregem. Maar liefst 60 Waregemse organisaties en verenigingen pakten uit met demonstraties, workshops, animaties en infostanden. Honderden konden een ganse namiddag genieten van dit alles.