Wielrenners spelen minivoetbaltornooi in Kortemark

Wielrenners spelen minivoetbaltornooi in Kortemark

Kortemark Afgelopen weekend speelden een aantal wielrenners en wielrenster een partijtje minivoetbal in de Sporthal van Kortemark. Inrichter Stijn Devriese kon rekenen op 18 heren ploegen en 3 damesploegen.

IN BEELD Great Bruges Marathon

IN BEELD Great Bruges Marathon

Brugge fotospecial 6000 lopers nemen vandaag deel aan de eerste en zonnige editie van de Great Bruges Marathon. Er is de keuze tussen een volledige en een halve marathon. Ook wandelaars krijgen de mogelijkheid om aan één van de twee parcours deel te nemen. Geniet mee van deze sfeerbeelden.

Recordeditie Belfius Ieper Trail

Recordeditie Belfius Ieper Trail

Ieper Op zondag 15 oktober kwamen een recordaantal lopers aan de start van de derde, en voorlopig laatste editie van de Belfius Ieper Trail. De organisatie pakte na afloop meteen ook uit met het concept van volgend jaar.

IN BEELD Start Great Bruges Marathon

IN BEELD Start Great Bruges Marathon

Brugge fotospecial Deze ochtend stonden 6000 lopers uit 40 landen aan de start van de allereerste Great Bruges Marathon. Bekijk hier beelden.

IN BEELD Griezelen in Bellewaerde

Ieper video Vanaf zaterdag 14 oktober worden bezoekers van Bellewaerde ondergedompeld in de wereld van Don Eduardo de los Muertos, ceremoniemeester van Halloween Fiësta Mortal. Onze fotograaf zocht alvast de griezeligste bezoekers tijdens de openingsdag.

Bellewaerde is nog tot en met 5 november de habitat van trollen, heksen, krankzinnige dokters en bloeddorstige kampeerders en mijnwerkers. Voor de allerkleinsten werd een aangepaste zone voorzien vol grappige en kleurrijke trollen.

Er is een nieuwe show, Love after Death, en een nieuwe zone, Horror District, met twee haunted houses. In het nieuwe spookhuis Mortal Mine nemen bloeddorstige mijnwerkers bezoekers mee in de engste mijnschacht ooit. De vernieuwde Camping Corpse betreden staat garant voor lugubere scènes en angstaanjagende verrassingen.

In Bellewaerde kan Halloween Fiësta Mortal gevierd worden op 14, 15, 21 & 22 oktober en alle dagen van 28 oktober tot en met 5 november. Bellewaerde is vijf avonden open tot 21 uur met een muzikaal vuurwerk als afsluiter. Mortal Nocturnes zijn er op 21, 28 en 31 oktober, 1 en 4 november.

(TOGH)

Kustreddingsdienst niet opgetogen met redders voor nazomertje

Kustreddingsdienst niet opgetogen met redders voor nazomertje

Oostende Haal de korte broeken maar uit want het wordt warm en zonnig dit weekend. Er worden aan de kust 200.000 zonnekloppers verwacht. De NMBS zet zelfs extra treinen in naar Oostende. Zaterdag wordt het 20 graden maar zondag doen we daar nog 3 graden bij en maandag kan het zelfs 25 graden worden.

Over een maand opnieuw ijssculpturen in Brugge

Over een maand opnieuw ijssculpturen in Brugge

Brugge Het populaire ijssculpturenfestival gaat over enkele weken opnieuw in Brugge door. Toch is het niet Francis Vandendorpe, maar wel zijn vroegere medewerker Alexander Deman die het festival voor zijn rekening zal nemen.

Bruggeling Kristof De Block geeft op in Spartathlon

Bruggeling Kristof De Block geeft op in Spartathlon

Brugge Acht West-Vlamingen schreven zich in voor de Spartathlon. Maar enkel Kristof De Block geraakte van de wacht- in de startlijst van deze ultraloop van 246 km van de Griekse hoofdstad Athene naar Sparta op de Peloponnesos.

Anthony uit Gistel loopt ultratrailrun

Anthony uit Gistel loopt ultratrailrun

Gistel Trailrunnen? Voor velen allicht een onbekende sport. In een notendop samengevat: een mix van langeafstandlopen en loopcross. Sinds enkele jaren is trail aan een steile opgang bezig. Een van de beoefenaars van deze sport is Gistelnaar Anthony Piette uit de Brouwerijstraat.

Komst reuzenrad naar Ieper is een vergissing

Komst reuzenrad naar Ieper is een vergissing

Ieper Vorig jaar torende het 55 meter hoge reuzenrad vanaf half oktober tot 7 november op de Ieperse Grote Markt naar aanleiding van de Halloweenperiode. Op de infoborden langs de toegangswegen naar Ieper staat dat het reuzenrad ook dit jaar op de Grote Markt zal staan.