Vriendinnen aan kanker overleden schoolvriendje organiseren carwash in Bulskamp

© foto JT
Redactie KW

Katrijn Vansteenland en Kiënta Cuvelier, twee vriendinnen uit Bulskamp bij Veurne, organiseerden zaterdagnamiddag een carwash ten voordele van ‘Kom op tegen Kanker’ op de boerderij Vanderfaeillie in de Beauvoordestraat.

Tjorre Depetter, die samen met de twee meisjes in het vierde leerjaar zat, overleed in 2015 aan kanker. Ook de oma van Kiënta overleed dit jaar aan deze ziekte. Dit greep de beide meisjes zodanig aan dat ze besloten een actie op touw te zetten. En zo organiseerden Katrijn en Kiënta een carwash waarvan de opbrengst volledig naar de actie ‘Kom op tegen kanker’ gaat.

Ook de ouders van de meisjes en de familie werden opgetrommeld om een handje toe te steken want er waren reeds heel wat inschrijvingen voor de carwash. Ook een bedrijf van hogedrukreinigers uit Diksmuide sponsorde de actie met de nodige zeep.

Om wachttijden te voorkomen moest er vooraf ingeschreven worden en dat bleek alvast een succes, want niet minder dan 80 wagens kregen tegen 17 uur een flinke poetsbeurt.

Tijdens de carwash konden de bestuurders een drankje kopen of van een versnapering genieten, waarvan de opbrengst ook naar de actie gaat. Tegen het einde van de actie hadden de vriendinnetjes al minstens duizend euro opgehaald.

(JT – foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier