Vrienden van verdronken student Michael getuigen voor het eerst en voelen zich geviseerd

© Foto BB
Redactie KW

Aan de vooravond van zijn begrafenis vertellen vrienden van de verdronken student Michael Vanassche voor het eerst hun verhaal. “Het is spijtig dat wij met de vinger worden gewezen. Wij zorgden wel degelijk voor elkaar.”

Michel Vanassche uit Moorsele verliet eventjes de schoolfuif in het OC De Vonke in Heule. In omstandigheden, die nooit zullen worden opgehelderd, sukkelde hij in de nabijgelegen Heulebeek en stierf de verdrinkingsdood. Hij bleef twee weken vermist. Het dode lichaam van de eerstejaarsstudent burgerlijk ingenieur werd pas vorige week zaterdag in de beek aangetroffen.

Mokerslag

Voor zijn vele vrienden en vriendinnen was zijn vermissing een mokerslag. Ze namen samen met meer dan honderd vrijwilligers vele dagen deel aan de daaropvolgende zoekacties. Ze leefden samen met Michaels ouders en zus Kelly weken lang tussen hoop en wanhoop.

Vrienden van verdronken student Michael getuigen voor het eerst en voelen zich geviseerd
© GF

Michael Vanassche (18).
© GF

Nu komen de intiemste vrienden van de verongelukte Michael voor de allereerste keer met hun verhaal naar buiten. “We hebben die avond niets bijzonder gemerkt aan Michael. Op een bepaald moment zei Michael dat hij naar het toilet ging. Sindsdien zagen en hoorden we hem niet meer.”

Leutemaker

“De daaropvolgende dagen leek het alsof het onze fout was dat Michael nooit meer zal terugkeren. We hebben Michael die avond niet aan zijn lot overgelaten. Alsof het nog niet erg genoeg is dat we onze vriend op zo’n manier verliezen.” Voorts getuigen Michaels kameraden dat hij een leutemaker was en roepen ze herinneringen aan de mooiste momenten met hem op.

(NVH/JPT/MVK)

Lees hun getuigenis in Krant van West-Vlaanderen, edities De Leie en Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier