Vrienden van skater lopen Dwars over de Mandel als eerbetoon

Ook op Facebook regent het steunbetuigingen voor de verongelukte skater. © GF
Redactie KW

Vrienden van de woensdag overleden jonge skater uit Roeselare willen tonen dat ze meeleven met de familie.

Het initiatief gaat uit van onder andere Toon Lamote. Hij kende de jonge skater al van op school, ze trokken toen ook vaak samen op. “We zaten in het eerste jaar in de VMS nog samen op school in Roeselare”, legt hij uit. “Hij trok naar een andere school, maar we bleven contact houden. Hij had een grote schare vrienden. Bij ons is zijn overlijden ook heel hard aangekomen.”

Als eerbetoon aan hun vriend besloten Toon en zijn vrienden om vrijdag ‘Dwars over de Mandel’ te lopen. Daarbij zullen ze ook bedrukte t-shirts dragen om hun boodschap kracht bij te zetten. “Zo’n 25 vrienden zegden al toe”, weet Toon. “Het komt hard aan, want hij was een goede vriend. We konden niet geloven wat er gebeurd is, maar we willen als vriendengroep tonen hoe we meeleven met zijn familie.”

Iedereen kan meelopen

Intussen laat iemand uit de vriendengroep weten dat er via sociale media heel wat vragen komen om ook te mogen meelopen. De groep vrienden heeft nu beslist om, hoewel het aanvankelijk als iets heel persoonlijks was opgevat, ook andere sympathisanten in de actie te betrekken. Daarvoor werd alvast dit evenement aangemaakt op Facebook. Inschrijven voor de tocht op vrijdag 7 mei kan die dag vanaf 17.30 uur aan het College van Roeselare. Er wordt om 19 uur verzameld aan het station van Roeselare. Bedoeling is wel dat, wie aansluit, dat achter de echte vriendengroep zal doen, zodat ze hun eerbetoon op een mooie manier kunnen brengen.

(WVS/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier