Vrienden van Moby Dick steunen Koninklijk Werk IBIS met 1.610 euro

Redactie KW

De Vrienden Moby Dick hebben de opbrengst van een benefietoptreden in Oostende eerder deze zomer geschonken aan het Koninklijk Werk IBIS uit Bredene.

De Vrienden Moby Dick, met lokaal in Brasserie Moby Dick, Visserskaai Oostende, organiseerden op 6 juli hun jaarlijkse benefiet vedettenparade op het Paulusplein. De Brugse Strangers, Bandit, Hanny D, Kurt Lottigiers, Ingo Roberts en Will Andis zorgden ervoor dat de activiteit 1.610 euro opbracht.

De cheque werd afgelopen weekend overhandigd aan directeur Philip Declercq van Koninklijk Werk IBIS, in aanwezigheid van leerkracht Gwen Devolder en de IBIS-boys, Alexander en Vladimir. Het geld zal besteed worden aan de verdere uitbreiding van de speelzaal voor de Jantjes (6- en 7-jarigen) én als financiële tussenkomst voor de vakantiewerking én de uitstappen van permanente internen.

IBIS biedt onderwijs en internaatsopvang aan weeskinderen, kinderen en jongeren uit moeilijke sociale omstandigheden, jongens die probleemgedrag vertonen thuis en/of in de vroegere school, kinderen die lijden onder emotionele of sociale verwaarlozing, maar ook aan jongeren die kiezen voor een maritieme opleiding.

(FRO)