Vrienden steunen Kenneth (26) uit Langemark die voor zijn leven vecht

De leden van supportersclub Blauw-Zwart Staden staken tijdens de match van Club Brugge tegen Waasland-Beveren een spandoek in de lucht. © GF
Redactie KW

“Het doet deugd om te zien dat hij zo geliefd is.” Kenneth wordt in een kunstmatige coma gehouden.

“Kenneth klaagde afgelopen dinsdagochtend plots over pijn aan zijn hoofd, nek en rug en begon hevig te zweten. Gelukkig was ik thuis op dat moment om hem naar de spoedafdeling te voeren”, vertelt vader Noël. “Hij bleef bij bewustzijn tijdens de rit. In het ziekenhuis hoorden we dat het ging om een hersenbloeding, die later op de dag heel ernstig bleek te zijn. Er moest een specialist van Roeselare naar het Jan Yperman Ziekenhuis komen, omdat hij niet meer kon vervoerd worden. Kenneth wordt in een kunstmatige coma gehouden en is ondertussen 3 keer geopereerd om de druk op zijn hersenen te verlagen. Sedert zijn opname ligt hij daar te slapen, alsof hij elk moment kan wakker worden.”

Hij grapte dat hij zodanig gespierd werd dat we straks de deuropening moesten verbreden. Typisch Kenneth: een goedlachse levensgenieter

De jongeman was nochtans heel gezond. “Hij was nooit ziek, werkte ‘s nachts als technieker bij Picanol en sportte veel: lopen, voetballen, fitnessen. Hij grapte dat hij zodanig gespierd werd dat we straks de deuropening moesten verbreden. Typisch Kenneth: een goedlachse levensgenieter”, aldus moeder Martine Mus. “Hij heeft blijkbaar een aangeboren zwakke plek in de hersenen, waar een scheur en ernstige bloeding was ontstaan. De dokters moesten de bloeding afklemmen, waardoor hersenschade ontstond.”

Kenneth Bardyn.
Kenneth Bardyn.© TP

“Hij is nog kritiek, maar het acuut gevaar is geweken. De verpleegster zei dat we iets in zijn kamer mochten plaatsen. Er hangen ondertussen tientallen foto’s van Kenneth met vrienden en familie. De steun is overweldigend. Het doet deugd om te zien dat hij zo geliefd is.”

Dat was afgelopen vrijdag te zien op televisie. De leden van supportersclub Blauw-Zwart Staden staken tijdens de match van Club Brugge tegen Waasland-Beveren een spandoek in de lucht: ‘Blijven vechten Bardyn’. Kenneth is bestuurslid in de supportersclub. “Hij is al heel zijn leven supporter van Club en is heel sociaal. Zulke initiatieven helpen ons als familie door deze moeilijke periode. We willen iedereen bedanken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier