Vrienden en sympathisanten houden serene mars voor vermoorde baby Matheo

Redactie KW

De baby werd naar het ziekenhuis gebracht met meerdere schedelbreuken, de vader is intussen aangehouden op verdenking van moord.

Een honderdtal mensen blies woensdagavond verzamelen voor een serene optocht in Kortemark. Er werden witte ballonnen uitgedeeld die op het einde van de tocht werden opgelaten aan het spaarbekken achter het stationsdomein. De mama van Matheo zag er hoe tientallen vrienden en sympathisanten hun medeleven kwamen uiten en haar en de andere nabestaanden een hart onder de riem kwamen steken. De mars was een initiatief van Melissa Debusschere uit Kortemark en Kim Vandamme uit Lichtervelde, die zo hun steun en die van vele andere mensen wilden tonen.

Vrienden en sympathisanten houden serene mars voor vermoorde baby Matheo

Vader aangehouden op verdenking van moord

De kleine Matheo, amper twaalf weken oud, werd vorige week door de vader binnen gebracht met de melding dat hij uit de zetel was gevallen. Maar de aard van de verwondingen stemde volgens de dokters niet overeen met die beweringen. Het kindje had meerdere schedelbreuken en ernstige letsels in het gezicht en ook de hersenen waren beschadigd. De vader is intussen aangehouden op verdenking van moord.

(FJA/JPT – Foto’s JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier