Vrienden en familie nemen sereen afscheid van Bjarn Dewulf (16) in kerk van Ledegem

07/05/14 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:41

Bron: Kw

In de Sint-Pieterskerk van Ledegem is woensdagvoormiddag afscheid genomen van Bjarn Dewulf, de jongen van 16 die in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april overleed na een nachtje uit in dancing The Oh in Oostende.

Vrienden en familie nemen sereen afscheid van Bjarn Dewulf (16) in kerk van Ledegem

Zo'n 250 aanwezigen waren getuige van een waardige en verzorgde eredienst. Zowat de helft van de aanwezigen waren schoolgenoten van Bjarn, die school liep aan het KTA in Brugge. Zelf woonde hij tegenwoordig in Waregem, maar hij groeide op in Ledegem.

Het verhaal 'De kleine prins' van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry vormde de rode draad doorheen de kerkdienst. 'Onmacht' en 'oneerlijkheid' waren daarin sleutelwoorden. Bij het slot van de uitvaartplechtigheid weerklonk ook nog 'You'll Never Walk Alone'. "Bjarn zal nooit alleen moeten wandelen, zovelen zullen hem in zijn hart blijven dragen", sprak de pastoor troostende woorden.

Bjarn Dewulf overleed in het ziekenhuis na een nachtje stappen in Oostende. Een overdosis xtc lag aan de oorzaak van zijn plotse overlijden. Het onderzoek over wie hierin schuld treft, loopt momenteel nog. In het kader van dit dossier werden al twee mannen aangehouden.

(JPT/FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!