Vrienden en familie nemen massaal afscheid van aan griep overleden Yasmina (11)

Redactie KW

Vrienden, kennissen en familie namen vanochtend massaal afscheid van Yasmina Verbrugghe. Het elf jaar jonge meisje uit Ingelmunster overleed vorige week aan de gevolgen van griep.

Een bomvolle aula van het crematorium Uitzicht in Kortrijk nam deze ochtend afscheid van de elf jaar jonge Yasmina Verbrugghe. Het Ingelmunsterse meisje overleed in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 januari aan de gevolgen van griep.

In een tekst, die voorgelezen werd door de mensen van het crematorium, werd het onbegrijpelijke verlies onder woorden gebracht. “Dat je aan griep gestorven bent, is niet te vatten”, klonk het. “Veel te vroeg ben je van ons heengegaan.”

Haar klasgenootjes van het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Sint-Lutgart in Roeselare brachten met een zelfgeschreven lied op de tonen van ‘Cups’ een mooi eerbetoon en prezen Yasmina om haar intelligentie, muzikaliteit en zin voor initiatief. “En je glimlach zal ons voor altijd bijblijven”, aldus een klasgenootje.

Applaus in de aula

Het meest beklijvende moment van de afscheidsdienst volgde toen een filmpje geprojecteerd werd waarin Yasmina haar versie van ‘Mia’ van Gorki bracht. Een enthousiast en pakkend applaus palmde de hele aula en hal in. Iets wat opnieuw gebeurde toen Yasmina in een ander filmpje ‘Cups’ van Anna Kendrick zong.

Zowel Yasmina’s mama Saskia Demeester als haar papa Pascal Verbrugghe lieten nog een emotionele afscheidsbrief voorlezen. “Je was altijd het zonnetje in huis”, aldus mama Saskia. “Je ging zo graag samen shoppen en wilde altijd mooi zijn. We zouden nog zoveel mooie momenten samen beleven, maar je bent veel te vroeg van ons weggenomen.”

Papa Pascal refereerde dan weer naar haar liefde voor de dieren bij hen thuis en haar muzikaal talent.

(PVH)

Vrienden en familie nemen massaal afscheid van aan griep overleden Yasmina (11)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier