Vrienden en familie eren vermiste visser uit Brugge met bloemen in kanaal

Vrienden en familie gooiden bloemen in het kanaal, ter herinnering van Pascal Hinderyckx (inzetfoto). © DJ
Redactie KW

Vrienden en familie van Pascal Hinderyckx (52) hebben dinsdagavond bloemen in het kanaal Oostende-Brugge gegooid, op de plek waar de visser vorige week vermoedelijk in het water is gevallen.

Pascal Hinderyckx is sinds vorige week donderdagmorgen vermist. De Bruggeling zou ‘s nachts gaan vissen in Oostende, maar kwam nooit meer thuis. Hulpdiensten troffen zijn wagen donderdagmiddag aan op de Vaartdijk Noord langs het kanaal Oostende-Brugge. Maar van Pascal is sindsdien geen spoor.

“We zitten met zoveel vragen”, zegt beste vriend Johan De Gruyter. “Is Pascal onwel geworden? Is hij uitgegleden, met zijn hoofd op het beton gevallen, en is hij zo het bewustzijn verloren en in het water gevallen? De onwetendheid is ondraaglijk. Hoop om Pascal leven terug te vinden hebben we eigenlijk niet meer. Maar we hopen dat hij straks opduikt. Om de doodsoorzaak te kennen, en om waardig afscheid te nemen.”

Pascal Hinderyckx was ook een notoir supporter van Club Brugge. 'Bibi, you'll never walk alone', klinkt het dan ook in een opschrift op de rug van zijn goeie vriend.
Pascal Hinderyckx was ook een notoir supporter van Club Brugge. ‘Bibi, you’ll never walk alone’, klinkt het dan ook in een opschrift op de rug van zijn goeie vriend.© DJ

Vrienden en familie reden al meermaals het kanaal Oostende-Brugge af, in de hoop een spoor van Pascal te vinden. Gisteren gooiden ze symbolisch bloemen in het water. Exact op de plek waar de visser vorige week vermoedelijk in het water is gevallen. Johan droeg een t-shirt met ‘Bibi, you never walk alone’ op. “Een t-shirt die ik speciaal liet maken. Pascal en ik kenden elkaar veertig jaar. Nooit hebben we woorden gehad. We gingen samen een pint drinken, biljarten, en vissen. Ook de bewuste avond hadden we normaal afgesproken. Pascal zou mij om 22.30 uur oppikken. Maar omdat ik al om 2 uur thuis moest zijn, besloot hij alleen te gaan. ‘Voorzichtig zijn’, zei ik nog. Het waren mijn laatste woorden. Sindsdien hebben we niets meer vernomen van Pascal”, treurt Johan.

Toen Pascals vrouw Anje De Cock (45) de volgende ochtend zag dat hij niet thuisgekomen was, verwittigde ze de hulpdiensten. Zoekacties op en langs het kanaal leverden sindsdien nog niets op. “En die onzekerheid doet pijn. Hopelijk zullen de bloemen naar Pascal drijven. Zodat we hem terugvinden”, besluit Johan De Gruyter.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier