Vrienden Danny Michiels en Benedicte Minne uit Oudenburg zijn allebei jarig op 29 februari

© Foto LIN
Redactie KW

Als kind woonden Danny Michiels en Benedicte Minne in dezelfde straat. Na enige tijd ontdekten ze van elkaar dat ze allebei een speciale geboortedag hadden: 29 februari.

Danny Michiels kwam op 29 februari 1964 op de wereld en Benedicte Minne op 29 februari 1968. “Vroeger hebben we onze verjaardag regelmatig samen gevierd. Om de vier jaar verjaren is dan ook speciaal. We deden dat in een leegstaand huis in Zandvoorde. Onze mama’s zorgden voor taart en ikzelf voor de muziek. Onze lievelingsdrankjes waren toen porto en sangria. Het was eigenlijk een leuke fuif met veel vrienden”, vertelt Danny Michiels. Hij is getrouwd met Annick Garsbeke en papa van Ine. Ze wonen in de Kasteeldreef en zijn in Oudenburg vooral bekend omwille van hun onverdroten inzet voor jeugdbeweging Rode Valken. Een virus dat Annick doorkreeg van papa Robrecht.

“De mama van Danny mocht bij zijn geboorte de dag kiezen want hij werd om 23.45 uur geboren. Ze kon dus gerust 1 maart opgeven, maar verkoos toch Danny’s geboortedag op 29 februari te houden”, weet Annick. “Als jonge gast vierde ik mijn verjaardag twee keer: op 28 februari en op 1 maart. Een voordeel dat ik toen graag gebruikte”, lacht Danny.

Feestje

“Toen Danny 40 jaar werd, was dat uiteraard opnieuw in een schrikkeljaar. Dat hebben we toen met een groot feest in de verf gezet”, vertelt Annick. “En als ik 60 word, zal het ook wel heel speciaal zijn. Voor mijn 52ste verjaardag heb ik deze avond een 50-tal vrienden uitgenodigd, waaronder uiteraard ook Benedicte en haar man Geert, om een feestje te bouwen in 4Seasons”, voegt Danny er aan toe.

Danny Michiels moet op zijn verjaardag de hele dag werken, maar Benedicte Minne neemt wel een dag vakantie. “We gaan eerst ontbijten, trekken dan naar Batibouw omdat we wat aan het verbouwen zijn, en gaan ‘s avonds naar het feestje van Danny”, ziet Benedicte haar speciale verjaardag tegemoet.

Nog bijzonder is dat Danny destijds samen in de klas van STIO zat met Benny Dufait die op dezelfde dag als hijzelf geboren is. Ze worden dus allebei 52 jaar. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier