Vreedzaam protest aan gemeentehuis Koksijde

Alles verliep rustig. De manifestanten toonden op een stille manier dat ze niet akkoord gaan met de aanpak van de Koksijdse burgemeester. © JT
Redactie KW

Een dertigtal manifestanten vatte zondagnamiddag post voor het gemeentehuis van Koksijde. Ze zijn het niet eens met burgemeester Marc Vanden Bussche en zijn politiechef.

Marc Vanden Bussche, Open VLD-burgemeester in Koksijde, en de Koksijde politie kondigden eerder deze week hun ietwat eigenzinnige aanpak van de vluchtelingen die in de kazerne op de militaire basis verblijven, aan. De groep manifestanten uitte aan de hand van een vreedzaam en stil protest hun ongenoegen. De manifestatie was niet aangevraagd en daarom werden ook geen spandoeken ontrold en ook geen slogans geroepen.

Volgens getuigen gaat het vooral om mensen uit het binnenland die naar Koksijde afgezakt zijn om hun grieven kenbaar te maken.

Ze vatten post in kleine groepjes voor het gemeentehuis op een tussenafstand van twee meter, zodat er van samenscholen geen sprake kon zijn. De bevoegde diensten hielden discreet een oogje in het zeil, maar alles verliep rustig. De manifestatie begon omstreeks 13.30 uur en eindigde om 15 uur.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier