Vredesfeesten in Ieper met spelnamiddag en concerten

Redactie KW

Op zaterdag 10 mei staat in Ieper alles in teken van de vredesfeesten. Deze dag richt zich vooral tot kinderen en jongeren.

Het vredesfonds organiseert die dag ook een spelnamiddag voor kinderen van 4 tot 12 jaar en er worden een aantal concerten gegeven, vooral dan voor jongeren. De spelnamiddag is een samenwerking tussen de speelpleinwerking Sporrewoan, de KSA Stormklokke en de Dienst vrede en ontwikkeling van de stad. Zaterdag 10 mei kleuren de Vestingen figuurlijk ‘rood-oranje-geel-groen-blauw-indigo-violet’. De kinderen kunnen het traject individueel of in groep, of onder begeleiding van de ouders volken en de opdrachten uitvoeren die allen te maken hebben met het thema vrede. Voor kleuters wordt een aantal aangepaste opdrachten voorzien. Inschrijven die dag kan van 14 tot 15 uur. aan het Kruitmagazijn op de Esplanade. Het einde is voorzien aan het JOC om 17 uur en dan worden ook de prijzen verloot. De hoofdprijs is een fiets.

Enige optreden SX in Vlaanderen

Nadien is er in Het Perron en het JOC een concertavond met als hoofdact SX, en dat is meteen haar enig optreden in Vlaanderen tijdens dit voorjaar. Het concert start met Moreau, het soloproject van Maarten Devoldere, en bekend als de helft van het zang- en schrijftalent van Balthazar. Het afsluitende optreden vindt plaats in het JOC met Mintzkov, de winnaars van Humo’s RoçkRally 2000. De tickets voor de drie concerten kosten 8 euro in voorverkoop, de dag zelf 10 euro. Te bestellen in Het Perron (057 23 94 80) of online www.acci.be.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier