Vredesactie Brugge protesteert tegen recente wapentransport vanuit Zeebrugge

© foto SR
Redactie KW

Vredesactie Brugge kwam zaterdagmiddag samen op het strand van Zeebrugge om actie te voeren tegen de recente wapentransporten via de haven van Zeebrugge.

Er werden helikopters en militairen naar Zeebrugge gebracht voor de operatie Atlantic Resolve wat moet dienen als afschrikmiddel tegen het agressieve Rusland. In het kader van de operatie Atlantic Resolve, een operatie tegen het agressieve Rusland, werden helikopters en militairen naar Zeebrugge gebracht.

De mensen van Vredesactie Brugge hebben bedenkingen bij de uitspraak van de Amerikaanse officier die beweert dat Zeebrugge voor de eerste maal uitgekozen werd voor hun transporten. Volgens Piet Wittevrongel en Hilde Naessens werd de haven van Zeebrugge ook al gebruikt voor de wapentransporten van het Amerikaans leger tijdens de oorlog in Vietnam en voor het transport van kernraketten. Nog steeds wordt de haven volgens de actievoerders gebruikt voor het overschepen van Amerikaans legermateriaal waarbij voertuigen en tanks sporen van kogels of mortierinslagen tonen.

Vredesactie Brugge vraagt dan ook dat Zeebrugge niet langer een belangrijke overslaghaven voor het Amerikaans leger blijft.

(SR/foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier