Vrachtwagens Kamjong RSL palmen winkelstraat in Roeselare halfuur in

Redactie KW

Iets na vieren trok de colonne van Kamjong RSL door de centrumstraten van Roeselare. De vijf vrachtwagens, met elk een eigen muziekgenre, hielden om 17.30 uur halt in de Ooststraat om daar een feestje te bouwen. Voor de kermisbezoekers een fijne extra attractie.

Het is de eerste keer dat Kamjong RSL georganiseerd wordt, een streetparade door het centrum van Roeselare. In totaal waren er dit jaar vijf vrachtwagens met daarop telkens een feestende meute. Na een eerste tochtje door het centrum, werd aan de kermis op de Grote Markt gepasseerd om vervolgens halt te houden in de Ooststraat. Bij de ene vrachtwagen stond er al wat meer volk dan bij de ander, maar de sfeer was telkens goed. Grote verkeersproblemen waren er hierdoor niet.

De vrachtwagens waren stuk voor stuk aangekleed én regenproof, wat in de loop van de namiddag meer dan nodig bleek. Na de winkelstraat getrotseerd te hebben, ging het richting kop van de vaart waar de vrachtwagens nog tot 22 uur een feestje bouwen. Na 22 uur gaat het aan de kop van de vaart richting mainstage waar dj’s zoals Zoet en Hartelijk en Azari & III hun ding doen tot 2 uur.

Kamjong RSL is volledig gratis.

(TD-foto’s TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier