Vork krijgt vorm: "Hier 76 mensen per jaar een horeca-opleiding geven"

18/01/18 om 13:00 - Bijgewerkt om 11:55

Op vrijdag 13 april gaat volksrestaurant Vork in de Doorniksestraat officieel open. Iedereen zal er 's middags kunnen eten en zal daarvoor tussen de twee en dertien euro betalen. "Belangrijk is dat de keuken achter Vork een opleidingskeuken is", stelt Philippe De Coene. "We zullen keukenmedewerkers opleiden die nadien kunnen doorstromen naar de horeca in West- en Oost-Vlaanderen."

Op de site van de voormalige tapijtenwinkel Gheysens wordt keihard gewerkt om het volksrestaurant Vork klaar te krijgen voor de opening. Die is voorzien op vrijdag 13 april. "Al moet alles wel drie weken voordien operationeel zijn", stelt OCMW-voorzitter Philippe De Coene (SP.A). "De opleidingskeuken zal eerst proefdraaien. We doen dit om te kijken of alles op punt staat en om indien nodig nog bij te sturen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!