Voorzitter vzw Gidsendal in Lichtervelde wordt opgevolgd door … haar tweelingzus en nicht

Ann Gunst (centraal) geeft de fakkel door aan haar nicht Ellen en tweelingzus Sabine. © Foto Kurt
Redactie KW

Na bijna 20 jaar geeft Ann Gunst de fakkel door als voorzitter van de Lichterveldse vzw Gidsendal. Het blijft echter in de familie, want Anns tweelingzus Sabine en hun nicht Ellen nemen het voorzitterschap over.

Ann Gunst is er 43, werkt bij de CM en is getrouwd met Olivier Van Der Heyden. Samen hebben ze twee zonen, Seppe en Lowie. Ann is een scout in hart en nieren, en in die zin al bijna 20 jaar voorzitter bij vzw Gidsendal. Die vzw bestaat 56 jaar en houdt zich vooral bezig met het beheer en onderhoud van het meisjescoutslokaal en administratieve en algemene ondersteuning. Na een periode van inactiviteit in de jaren ’90 besloten enkele vriendinnen om de vzw nieuw leven in te blazen. Ann werd voorzitter en de vzw besloot meteen zijn schouders te zetten onder een prachtproject: een nieuw lokaal voor de meisjesscouts. Dat werd in gebruik genomen in 2013.

Taal volbracht

Nu vindt Ann het echter tijd om de fakkel door te geven. “Ik heb altijd gezegd dat ik voorzitter ging blijven tot het lokaal af was. Wel, nu boven de vloer gelegd is, is het afgewerkt. Mijn taak is dus volbracht. (lacht) Mocht ik zelf dochters hebben die lid zijn van de meisjesscouts zou ik misschien nog langer gebleven zijn, maar ik heb enkel zonen; dat maakt de beslissing gemakkelijker. Maar ook al stop ik ermee: eens een scout, altijd een scout. Dat zal nooit veranderen!”

Ann wordt opgevolgd door het duo Sabine Gunst en Ellen De Clerck, respectievelijk de tweelingzus en nicht van Ann. Sabine (43) is bankbediende bij Record Bank, is getrouwd met Michael Degryse en heeft twee kinderen: Mylan en Ada. Ellen (38) is de vrouw van Bart Verhaeghe. Ze is verantwoordelijke voor de werknemers van Mariasteen in Gits en heeft ook twee kinderen, Maticce en Mirthe.

Duo

Samen worden Sabine en Ellen het nieuwe voorzittersduo, dat de taken van Ann met veel enthousiasme over zal nemen. Beiden zijn al sinds hun jeugdjaren lid van de scouts en zijn later via de leiding doorgestroomd naar de vzw. “We hebben allebei een dochter in de scouts en hopen dat ze er lang gaan blijven. We zien het helemaal zitten; we kennen elkaar natuurlijk heel goed en zullen elkaar perfect aanvullen.”

Ze zullen vooral de koers aanhouden die Ann gevaren heeft. “De vzw is goed bezig. Het lokaal staat er, het is nu onze voornaamste zorg dat het goed onderhouden en beheerd wordt. Gelukkig kunnen we zeggen dat de meisjesscouts over een heel goed leidingsteam beschikt. Ze zijn heel verantwoordelijk en volwassen, en consulteren ons geregeld wanneer ze vragen hebben. Doordat we hen ook elke week zien wanneer we onze eigen kinderen halen en brengen, is het contact nog beter. Dat geeft een goed gevoel en vertrouwen naar de toekomst toe.”

(Joke Van Doorne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier