Voorzitter Kortemarkse pijprokersclub geeft de pijp door

Wim Vanderjeugt is niet alleen kampioen bij de Krekezonen, hij neemt na 29 jaar ook de pijp en het voorzitterschap over van Johan Decleir. (Foto Kurt) © Kurt Desplenter
Redactie KW

Al 29 jaar zijn ze hét gezicht van de Kortemarkse pijprokersclub De Krekezonen en tijdens de jaarlijkse kampioenenviering gaf voorzitter Johan Decleir de pijp niet aan Maarten, maar aan Wim Vanderjeugt.

“We weten niet hoelang onze club al bestaat, maar we weten wél dat dit al meer dan 100 jaar is. De Kortemarkse pijprokersclub is dus één van de oudste Kortemarkse verenigingen, zoals de schuttersclub”, aldus Jean-Pierre Mahieu. Samen met zijn kompaan Johan Decleir zetten ze deze week als secretaris en voorzitter een stapje opzij en maakten ze samen met bestuurslid Kurt Devooght tijdens de jaarlijkse kampioenenviering plaats voor jonger geweld. “Het is tijd voor verandering, hoorden we hier en daar in de vereniging en dat hebben we dan ook gedaan.”

Twee pintjes later

“Een kleine 30 jaar geleden werden Johan en ikzelf geroepen door de toenmalige bestuursleden Maurice Vyvey en Raf Dobbelaere”, vervolgt Jean-Pierre. “Ze vertelden ons kortweg dat we, als we toch kampioen konden roken, dat we dan beter de boel maar konden overnemen. Twee pintjes later wandelden Johan en ik terug naar buiten en waren we het nieuwe bestuur, later aangevuld met Filip Decaesstecker en Kurt Devooght. En nu, 29 jaar later, geven we onze fakkel ook door. We zijn heel blij dat we met Wim een nieuwe voorzitter hebben, alsook een nieuwe secretaris: Tom Denoo. Deze twee mensen genieten ons vertrouwen om de vereniging en het nieuwe bestuur in de toekomst verder uit te bouwen. Daar komt zeker en vast ook al versterking van bestuurslid Dries Raçon bij.”

(JD-foto KD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier