Voorzitter Germain Costenoble van Cerkelladies Brugge overleden

Redactie KW

De Bruggeling overleed zaterdagmiddag. Hij werd 93 jaar. Germain Costenoble was samen met zijn dochter Aurora verknocht aan Cercle Brugge.

Vele jaren na elkaar trokken ze vergezeld van Achiel, Aurora’s grootvader, naar het Edgard Desmedtstadion langs de Torhoutsesteenweg in Sint-Andries. Aurora ging als tiener al vlug post vatten in het legioen van de supportersvereniging d’Echte, achter de dugout van het voormalige Cerclestadion.

45 jaar voorzitter

Op 4 juni 1971 werd op initiatief van d’ Echte voor de vrouwelijke fans van groen-zwart een voetbalmatch georganiseerd. Aurora was een van de eerste bezielers en scoorde zowaar de allereerste drie doelpunten tegen de Femina’s uit Knokke. Dit was de start van de Cerkelladies, die tot een fenomeen in het Brugse damesvoetbal uitgroeiden. Germain Costenoble heeft als voorzitter, samen met Aurora als secretaris, die vereniging, zij het met up en downs, altijd op de rails gehouden. “Dankzij barragewedstrijden en het forfait van Merchtem mochten we in het seizoen 1974-1975 naar de hoogste afdeling. Tien jaar later volgde het absolute hoogtepunt: een kampioenstitel en de bekerwinst op de Heizel, onder leiding van trainer Georges D’Hoore”, herinnerde de voorzitter.

Indonesië

Begin 1982 ontving hij met de Ladies de Brugse Trofee der Sportverdienste. In 1984 trok Aurora met de jeugd (U15) voor een uitwisselingstornooi naar Amerika en kregen de Ladies een onvergetelijke uitnodiging voor een 14-daagse reis naar Indonesië. Daar speelden ze met de bevriende club Stade de Reims enkele vriendschappelijke wedstrijden tegen lokale ploegen uit Java en Bali. ?We werden op 11 juli ontvangen op de Belgische Ambassade om er de Vlaamse feestdag te vieren. Dit was mijn mooiste ervaring“, zei Germain Costenoble.

Iets dichter was er de testwedstrijd voor promotie naar tweede nationale die ze met 10-0 wonnen tegen St-Remy. Germain Costenoble maakte dit alles als voorzitter allemaal mee. Cerkelladies Brugge is nu nog steeds in tweede nationale actief.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier