Voorzitter fanclub Yves Lampaert plots overleden

Wim Van Hecke. © (Foto CLY)
Philippe Verhaest

Wim Van Hecke, voorzitter van de supportersclub van profrenner Yves Lampaert, is dinsdag 10 november plots overleden aan de gevolgen van een hartaderbreuk. Hij werd amper 52 jaar.

Schilder Wim Van Hecke uit Ardooie was gek van wielrennen en had een boon voor Ingelmunsternaar Yves Lampaert van Etixx-Quick.Step. “Na een van mijn eerste koersen stapte Wim op me af”, aldus Yves Lampaert. Hij zei dat ik veel talent had en heeft me sindsdien begeleid. Vooral bij de junioren en beloften was hij mijn grote steun en toeverlaat. Hij voerde me het land rond. Ik kon altijd op hem rekenen. Wim zorgde er ook voor dat ik enkel aan de koers moest denken. Hij bekommerde zich om de rest. Ik durf gerust stellen dat ik zonder Wim waarschijnlijk geen profrenner was geworden.”

Yves Lampaert.
Yves Lampaert.© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Drie jaar geleden richtte Wim mee de fanclub Forza Lampaert op. “Het was de logica zelve dat Wim voorzitter zou worden”, zegt secretaris Andy Vroman. “Wim was onze duivel-doet-al. In ons lokaal De Wante in Ingelmunster zullen we een herdenkingshoekje inrichten. We zullen hem hard missen.”

Met Mason (16) laat Wim één zoon achter.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare, Izegem en Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier