Voorzichtigheid boven alles: deze man heeft écht ‘ogen op zijn gat’

(Foto BC)
Redactie KW

“Te pas en ten onpas vragen mensen mij om m’n broek af te steken om eens in mijn ogen te kunnen kijken”, lacht Kris.

‘Ogen op uw gat hebben’, iedereen kan ze af en toe wel eens gebruiken. Een probleem dat Aartrijkenaar Kris ‘Kilo’ Deruytter niet heeft, want hij heeft létterlijk ogen op zijn gat.

“Geen spetter inkt had ik op mijn lichaam toen ik op de septemberkermis van 2010 – het tweede jaar dat we radio maakten met Aartrijke Leeft – tussen pot en pint wat aan het zeveren was met schepen Noël Baesens en Tattoo Jean”, vertelt Kris Deruytter. “Plots zei Noël in een zotte bui: Kilo, ik ga je trakteren op een tongpiercing. Tattoo Jean ging helemaal op in die zottigheid en wou die piercing voor niets plaatsen. Maar dat kon ik niet maken, want enkele dagen later op zondag moest ik onze vedetten Danny Fabry, Salim Seghers en Bart Kaëll aankondigen op het kermispodium. Het laatste wat ik wilde was om dat al lispelend te doen.”

No way dat ik voor de rest van m’n leven rond zou lopen met Noël Baesens op mijn kont

Maar daarmee was de kous niet af. “Noël stelde toen meteen voor dat hij de radio 50 euro zou sponsoren als ik zijn naam op mijn achterwerk liet tatoeëren. Weer zei Tattoo Jean: ik zal die gratis plaatsen. No way dat ik voor de rest van m’n leven rond zou lopen met Noël Baesens op mijn kont, maar ik vond het wel iets om op de radio te smijten: de hoogste bieder mocht beslissen wat er op mijn achterwerk zou komen.”

(Foto BC)
(Foto BC)

Dat het zo’n eigen leven zou gaan leiden, had Kilo nooit durven denken. “De bedragen liepen op en de voorstellen tartten elke verbeelding. Om maar enkele voorbeelden te geven: Frituur Chantal wou dat er een frikandel op mijn poep kwam te staan. Stel je voor, net naast mijn bilspleet. (lacht) Bjorn Garmyn bood voor een Cerclevlag. Dat moet je dan weer schetsen tegen de achtergrond van onze fervente Cercle- en Clubsupporters die elkaar graag provoceren. Fietsen Fangio en Slagerij Anja & Nathan wilden een varken op een fiets mét de namen Fangio en Nathan bij. Geen denken aan dat ik die twee namen op mijn achterste zou willen! (lacht)”

“En toen kregen we plots een bod van Carine van Traiteur Carine. Zij bood – ook in een zotte bui, trouwens – 650 euro om twee ogen op mijn achterste te laten tatoeëren. Toen dacht ik meteen: fantastisch, dat is het! Ik wist meteen, als ik niet met de meest zotte dingen op m’n kont wou rondlopen, dat ik de veiling onmiddellijk moest stopzetten. Want ik was er bijna zeker van dat Bjorn Garmyn en co nog boven dat bedrag zouden gaan om die Cerclevlag toch maar op m’n kont te krijgen.”

(BC)

>> Hoe de tattoo van Krist zanger Bart Kaell op de zenuwen werkte, lees je in De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier