Voorwaardelijke boete voor overtreden van rookverbod

Ondertussen is er in De Sporthalle een rookafzuigingsinstallatie geplaatst. De uitbaatster komt er voorlopig vanaf met een voorwaardelijke boete. © BELGA
Redactie KW

De uitbaatster van café De Sporthalle in Harelbeke moet geen boete betalen voor inbreuken op het rookverbod. Dat besliste de rechter in Kortrijk. Voorwaarde is wel dat er geen nieuwe inbreuken meer vastgesteld worden anders wordt de uitgesproken boete van 900 euro toch effectief.

Op 10 oktober 2014 stelden controleurs van de FOD Volksgezondheid vast dat er in een veranda van het café gerookt werd. Het was al de vierde inbreuk die er vastgesteld kon worden. Een minnelijke schikking van 650 euro betaalde uitbaatster Rebecca D. (43) niet. “Omdat we vinden dat we toch ons best gedaan hebben om met alles in orde te zijn”, klonk haar verdediging. “Op het ogenblik van de controle waren er bouwwerken voor een afdakje bezig maar door het slechte weer die dag stonden enkele klanten inderdaad in de veranda te roken. Ondertussen is er zelfs een rookafzuigingsinstallatie geplaatst.” Bij een nieuwe controle bleek alles in orde. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier