Voortaan privébewaking bij fuiven in Transfo in Zwevegem

Redactie KW

Het schepencollege wil het vandalisme in de omgeving van fuiven in Zwevegem aanpakken. Vanaf januari wil men de organisatoren verplichten een privébewakingsdienst in te schakelen.


Volgens jeugdschepen Johan Rollez (N-VA) kampt men nog steeds met kleine veiligheidsproblemen in de omgeving van fuiven. “Ik denk dan vooral aan Transfo, waar we geregeld klein vandalisme vaststellen. Ook worden vensters ingegooid van bepaalde leegstaande gebouwen in de omgeving. Daarnaast krijgen we ook meldingen van mensen uit de omliggende straten die overlast ervaren.”

Nu wil men vanaf januari de organisatoren verplichten om bij het organiseren van een fuif een privébewakingsdienst in te schakelen, die de omgeving kan controleren. “We doen dat zeker voor de Transfosite, maar willen dat voor alle fuiven op ons grondgebied invoeren. Probleem is wel dat enkele oc’s geen eigendom zijn van de gemeente en er nog overleg met die besturen moet gebeuren. Wanneer het een Zwevegemse vereniging betreft, zouden we een deel van die kosten gaan subsidiëren.”

De bewaking door een privéfirma zou al in januari in voege gaan.

(GVZ)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad