Voortaan ook tangodansen in Brugse Brouwerij De Halve Maan

Redactie KW

De Brugse vereniging Pasos de Brujas, die 150 actieve leden telt, bestaat tien jaar. Dit wordt aanstaande zondag gevierd in Brouwerij De Halve Maan, waar je voortaan elke derde zondag van de maand tango zal kunnen dansen.

Met verschillende zogenaamde milonga’s of tango-dansevenementen promoot deze vzw de sensuele dans uit het land van Lionel Messi in Brugge. Zo kan er wekelijks geoefend worden in de veertiende-eeuwse tangokelder De Vergulde Fontein, gelegen in de Twijnstraat 13. Tijdens de zomermaanden kunnen liefhebbers ook heksenpasjes zetten op de Vismarkt, maar ook in de foyer van de Stadsschouwburg kunnen ze terecht. “We zijn bijzonder opgetogen een nieuw evenement aan te mogen kondigen”, zegt Nico Ulens, al jarenlang één van de drijvende krachten achter Pasos de Brujas vzw.

Dat evenement heet Milonga de la Media Luna en wordt een maandelijks tangosalon in stadsbrouwerij De Halve Maan, gelegen aan het Walplein 26. “Voortaan kan er op die locatie elke derde zondag van de maand tango gedanst worden”, legt Lut De Jaeger uit.

De kick-off staat gepland voor aanstaande zondag 15 oktober om 17 uur. Na een verjaardagsreceptie draait DJ Oliver vervolgens dansante plaatjes tot 22 uur. Toegang: 8 euro en 7 euro voor wie een lidkaart heeft van Pasos de Brujas vzw.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier