Voortaan ook op afspraak naar het stadhuis in Wervik

Rechtstaand v.l.n.r.: schepen Bert Verhaeghe, Liesbeth Holebeke, schepen Belinda Beauprez, schepen Philippe Deleu en stadssecretaris Philippe Verraes. Zittend v.l.n.r. de dames van het onthaal Dorine Vermeulen en Christa Lesage. © MV
Redactie KW

Het stadsbestuur van Wervik start vanaf woensdag 3 januari met een verruimde dienstverlening en nieuwe openingsuren in het stadhuis.

Er is een nieuw onthaal. De werken naderen de afwerking. “Het nieuw onthaal is niet alleen groter, het zal ook vaker open zijn“, aldus schepen Philippe Deleu (N-VA). Er komt ook een snelbalie voor het afhalen van documenten of het kopen van huisvuilzakken. Nieuw is de mogelijkheid om een afspraak te maken.” In juli 2000 kreeg het stadhuis er in de Ooievaarstraat een nieuwe vleugel bij. Het werd tijd voor een nieuw onthaal en het architectenbureau Boens-Michiels uit de Groenstraat kreeg daartoe de opdracht. “Om het onthaal te moderniseren”, zegt schepen Deleu. “Vaak hoorden we dat het hier in het stadhuis een doolhof was.”

Warm gevoel

“Er was qua toegankelijkheid een probleem. Voor gebruikers van een rolstoel of looprek is er een hellend vlak voorzien. De volledig nieuwe aanpak geeft een warm gevoel. Aan de ramen hing het vroeger vol met affiches, wat niet altijd een propere indruk gaf. Nu hangen er grote schermen met daarop info, onder meer van evenementen door verenigingen en clubs. Vroeger was er een geen wachtruimte en stond er geen stoel. Nu zijn er vijf stoelen. Er is achter glas ook een aparte spreekruimte, waar bezoekers in alle privacy een medewerker, de burgemeester of stadssecretaris kunnen spreken. Ook wie bijvoorbeeld opzoekingen doet voor de opmaak van een stamboom, kan daar terecht.”

Langer open

Het onthaal in stadhuis is volgende week vanaf woensdag nog open van 9 tot 12 uur en op woensdag ook van 14 tot 18 uur. Vanaf Nieuwjaar komt daarin verandering. Het onthaal zal elke weekdag open zijn van 8.30 uur tot 12.30 uur. Of telkens een uur langer dan de bestaande regeling. Uitgezonderd op vrijdag, ook in de namiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Dinsdag zelfs tot 18.30 uur. De eerste zaterdag van de maand ook van 9 tot 12 uur. “Volgens de bestaande regeling was het onthaal enkel op woensdagnamiddag open”, zegt de schepen. Voortaan kan je ook op afspraak naar de stadsdiensten op dinsdag of donderdagvoormiddag. “Hiervoor is er een afspraak nodig tegen ten laatste de vrijdagmiddag ervoor. Zo kan de medewerker zich voorbereiden en de mensen zo goed mogelijk helpen.”

Het nieuw onthaal wordt de werkplek van Dorine Vermeulen en Christa Lesage. Present-it uit de Robert Klingstraat maakte het vast meubilair, de firma Jori uit de Hoogweg leverde de stoelen. Aannemer Vanmaercke komt uit Tiegem. Het nieuw onthaal kostte zowat 108.000 euro. De verbouwingen duurden vier maanden. Via de postbode werd in alle brievenbussen een folder bezorgd.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier