Voortaan ook cadeaubon Pittem voor winnaars duatlon en voor bloedgevers

Wanneer Ilse Geldhof, de winnares van de duatlon van vorig jaar, ook dit jaar haar prestatie herhaald, wacht haar onder andere een Pittemse kadobon. © JG
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad op maandagavond 27 maart keurde de raad een aantal wijzigingen goed in het subsidiereglement voor culturele verenigingen en in de regels voor de gemeentelijke kadobon.

In het subsidiereglement voor de culturele verenigingen stond tot voor kort vermeld dat elke vereniging, die lid werd van de Cultuurraad, 100 bonuspunten kreeg voor het bepalen van hun subsidiebedrag. Doordat nergens vermeld stond dat de verenigingen ook effectief aanwezig moesten zijn op de vergaderingen, kwamen sommige verenigingen vaak niet opdagen. Ze kregen echter even veel punten als zij dit wel trouw aanwezig waren. De raad besliste daarom dat de verenigingen vanaf nu 25 bonuspunten per vergadering krijgen, op voorwaarde dat ze aanwezig zijn.

In het reglement voor de Pittemse kadobon staat vermeld in welke gelegenheden de gemeente kadobonnen schenkt. Hier werden nu twee gelegenheden aan toegevoegd. Elke vrijwillige bloedgever, die meer dan 100 bloedgiften gedaan heeft, krijgt voortaan een bon van 25 euro. Daarnaast werd ook beslist aan de eerste dame en heer in de uitslag van de Pittemse recreatieve duatlon eveneens een bon van 25 euro te schenken.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier