Voortaan gratis Wifi op strand van Bredene

25/04/17 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:12

Dat bleek niet evident, gezien Bredene niet over een zeedijk beschikt.

Voortaan gratis Wifi op strand van Bredene

© Getty Images/iStockphoto

Nog dit voorjaar kunnen strandbezoekers in Bredene genieten van gratis Wifi op een groot deel van het strand. En dat is behoorlijk uniek, want omdat Bredene niet over een zeedijk beschikt waren er weinig voorzieningen op het Bredense strand waar antennes kunnen geplaatst worden. Toch werd een oplossing gevonden om een zo groot mogelijke wifi-dekking aan te bieden op het hele strand.

"Op 4 reddingsposten, waar zich trouwens de beachbars bevinden (Post 1 Twins, Post 2 - Duingat, Post 3 - Astrid en Post 6 - De Duinpan), is dit wel mogelijk en wordt een professionele installatie geplaatst. Met twee gerichte access points per locatie kan een bereik van 150 meter aan beide zijden van de reddingspost gegarandeerd worden", zegt burgemeester Steve Vandenberghe. Het internet wordt aangevoerd over een 3.5 Ghz frequentie, die zorgt voor storingsvrije en 100% draadloze verbinding met een capaciteit gelijkaardig aan een bekabelde verbinding."

Gebruikers moeten zich éénmalig aanmelden, via Facebook, Google+ of via een beperkte registratieprocedure. "Eenmaal gebruiker van ons wifi-netwerk krijgt men, naast de wifi-zones op het strand automatisch toegang tot de bestaande publieke wifi-zones zoals in het MEC Staf Versluys, de bibliotheek, het gemeentehuis, de bko, het dienstencentrum en het sociaal huis. Binnenkort komt daar ook het Duinenplein en het vernieuwde sportcentrum bij, andere uitbreidingen worden nog onderzocht", verduidelijkt burgemeester Vandenberghe.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!