Voortaan gratis draadloos internet op Markt van Tielt

Schepen Bart Biebuyck, ambtenaar lokale economie Sarah Vandekerckhove, schepen Guido Mehuys en burgemeester Els De Rammelaere. © RDC
Randy De Clercq

Op de Markt in Tielt kun je voortaan genieten van gratis draadloos internet. De stad hoopt er meer jongeren mee naar de stad te lokken.

Het was al een lange tijd geleden aangekondigd en nu is het eindelijk ook zover: rond de Hallentoren op de Markt kun je voortaan gratis genieten van wifi. Voortaan kun je met je laptop, tablet of smartphone op kosten van de stad surfen op de Markt, maar ook in de Bruggestraat, tot aan café De Keet. In de loop van dit jaar zal ook de Kortrijkstraat voorzien worden van het gratis draadloze netwerk. Om het netwerk te voorzien werden al zeven wifi-antennes geplaatst.

Extra capaciteit bij evenementen

Telenet voorziet het gratis netwerk, maar je hoeft geen Telenet-klant te zijn om gratis te kunnen surfen. Als niet-klant kun je echter wel slechts twee uur per dag op volle snelheid internetten. “Tijdens evenementen zullen we vragen aan Telenet om de capaciteit te verhogen, zodat iedereen op elk moment van het jaar zal kunnen genieten van het gratis internet”, zegt schepen van Lokale Economie Bart Biebuyck (Open VLD). De wifi zou enkel in open lucht werken, dus op de terrassen en op de bankjes van de Markt. Binnen de horecazaken en winkels kan geen wifi-dekking gegarandeerd worden.

“Het is ook een sociale maatregel, want hierdoor kunnen we ook gratis internet aanbieden aan zij die thuis geen wifi kunnen betalen”, aldus nog schepen van Sociale Zaken Guido Mehuys (SP.A). “We hopen hiermee onder andere ook extra jongeren naar ons stadscentrum te lokken.”

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier