Voortaan duurt opname in Tielts dagziekenhuis nog een halve dag

Directeur Peter Lauwyck in het vernieuwde dagziekenhuis met naast hem verpleegsters en hoofdarts Sandra Huysentruyt. © RDC
Randy De Clercq

Het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis neemt vanaf maandag 24 augustus zijn nieuwe chirurgisch dagziekenhuis in gebruik. Het ziekenhuis wil daarbij vooral de opnameduur sterk inkorten.

Het Sint-Andriesziekenhuis is al jaren bezig aan een grote renovatie en nieuwbouw. Met de opening van het vernieuwde dagziekenhuis kan meteen de tweede fase van dit grote project worden afgerond. Dit nieuwe chirurgisch dagziekenhuis wil vooral inzetten op efficiëntie. “Als alles goed verloopt, dan kan een opname inclusief operatie in het dagziekenhuis al in een halve dag afgerond zijn, waardoor er soms tot drie keer per dag een andere patiënt in hetzelfde bed kan worden opgenomen”, stelt hoofdverpleegkundige Evelien Delaere van het chirurgisch dagziekenhuis.

Behalve de kortere opnameduur, zal er voortaan ook geen warme maaltijd meer zijn voor de patiënten die vaak met nuchtere maag zijn komen opdagen in het ziekenhuis. “We hebben wel nog koffie, soep en onze bekende Suzywafel ter beschikking van onze patiënten”, verzekert de hoofdverpleegkundige nog.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier