Voormalige videotheek in Eernegem wordt klaslokaal

In de voormalige Video-Palace zal vanaf volgend schooljaar een klaslokaal van gemeentelijke basisschool 't Mozaïek (rechts) komen. © Foto TV
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De voormalige vestiging van Video-Palace in Eernegem wordt vanaf volgend schooljaar gebruikt als klaslokaal. Dat zei Ichtegems schepen van onderwijs Celesta Muylle op de gemeenteraad van donderdagavond.

Het was oppositieraadslid Erna Crombez (Liberaal 2012) dat vroeg of de geruchten kloppen. Onderwijsschepen Celesta Muylle (W.I.T.) kon bevestigen dat de gemeente de gesloten videotheek op de hoek van de Westkerkestraat en ‘s Gravendriesschelaan zal huren, en vanaf september zal gebruiken als klaslokaal voor het zesde leerjaar van gemeentelijke basisschool ‘t Mozaïek.

Handig, want de school bevindt zich aan de overkant van de straat. Al betekent dat uiteraard dat de leerlingen de Westkerkestraat zullen moeten oversteken, wat gevaarlijk kan zijn. “Het is een drukke baan, er zullen dus heel duidelijke afspraken moeten gemaakt worden”, stelde de schepen. “Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat de leerkrachten en directie hun verantwoordelijkheid zullen opnemen.”

Het pand zou voor een drietal jaar gehuurd worden.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier