Voormalige Sint-Godelievekerk in gebruik als orthodoxe kerk

Schepen voor Erediensten Hilde Veulemans, deken Antoon Wullepit, priester Robert Decruyenaere, Fernand Verhaeghe (kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart), Johnny Vanwulpen en Gilbert Van Geyt, beiden namens de vroegere kerkfabriek Sint-Godelieve, met vader Bernard en vader Andreas van de orthodoxe kerk. © BVO
Redactie KW

De vroegere Sint-Godelievekerk in de Goedheidstraat 9 in Oostende doet voortaan dienst als een kerk voor de orthodoxe gelovigen.

De overdracht van het kerkgebouw dat zich bevindt ter hoogte van de Nieuwpoortsesteenweg is een gevolg van het samengaan van de Sint-Godelieveparochie met de aanpalende Heilig Hartparochie. De kerkfabriek van de katholieke parochie Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart geeft het gebouw als eigenaar voor 99 jaar in erfpacht aan de Orthodoxe kerk. De kerk maakt voortaan deel uit van de Oostendse orthodoxe parochie toegewijd aan de heiligen Kyrillos en Methodios.

Renovatiewerken

In het voorjaar van 2016 starten renovatiewerken, die een jaar later zullen afgewerkt zijn. Ongeacht de werken kunnen de gelovigen voortaan terecht in de kerk. In Oostende en omgeving zijn er ongeveer 400 orthodoxe gelovigen. Op zaterdag 25 juli tussen 14 en 18 uur is er een open deurdag waarop alle geïnteresseerden welkom zijn.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier