Voormalige Avelgemse juf schrijft brillenlied tegen pesten

Foto: op de foto zijn te herkennen: Griet en Michaël, Celeste Delrue, Cyrille Delrue, Loesje Vanhaesebrouck, Loes Christiaens, Roos Christiaens en Suzanne Christiaens.
Redactie KW

Griet Meerschaert heeft een gespecialiseerde kinderoptiek in Avelgem en maakte een brillenlied tegen pesten. “We willen brillende kinderen meer zelfvertrouwen geven.”

Griet Meerschaert is een 34-jarige enthousiaste dame die haar leven een nieuwe wending gaf. Zelf is ze mama van drie dochters; Loes (9), Roos (7) en Suzanne (2). Gedurende tien jaar was Griet kleuterjuf in de basisschool De Toekomst. Ze stopte haar loopbaan op school en ging samenwerken met haar man Michaël in hun optiek en hoorcentrum Christiaens. Daar begonnen ze vorig jaar te verbouwen en werd de eerste verdieping volledig opengemaakt met de bedoeling er een volledige kinderoptiek te realiseren waar Griet ‘Kroko-Lunettes’ opende.

Het is voor de kinderen nu een waar feest om een brilletje uit te zoeken. “Voor mij is het belangrijk dat een kind trots is op zijn bril. Ze moeten de bril ook graag dragen. Ik opende de kinderoptiek niet uit commercieel oogpunt, maar omdat ik vond dat het een meerwaarde is voor de winkel en voor mij is het een compensatie voor het lesgeven”, aldus Griet.

“Kinderen met een bril of oogpleister worden dikwijls gepest”

Maar het juf-zijn zit er nog steeds in en Griet ging een stap verder. Ze maakte met meerdere mensen uit de kunstwereld een brillenlied en bijhorende videoclip om brillen een hip imago te geven en de brillende kinderen meer zelfvertrouwen te geven. “Kinderen worden nog dikwijls gepest met hun bril of oogpleister en daar wil ik iets aan veranderen. Tijdens de Week tegen pesten van 2 tot 9 februari zal de clip getoond worden in de winkel en krijgen alle kinderen een neptattoo van een krokodil op de arm”, wist Griet te vertellen. “Het zou ook ideaal zijn mocht de clip op scholen kunnen getoond worden om zo pesten tegen te gaan, maar dat is nog toekomstmuziek.”

“Positieve clip”

Het cliplied werd gemaakt door Koen Eeckhout en Merijn Landuyt. De animatie werd verzorgd door Evelien Verschoore, Sarah Rathé, Jonathan Wannyn en Annechien Strouven. “Ik mis het lesgeven soms nog wel, maar hier kan ik me ook volledig uitleven en blijf ik in contact met kindjes. Ik vind het goed dat ik nu mijn aandacht kan geven aan al die kinderen die een bril nodig hebben. Het is een belangrijk iets en er moet tijd aan besteed worden. Ik hoop dat ook ons brillenlied de nodige vruchten afwerpt en zo kinderen met een bril een goed en trots gevoel kan geven. Het is vooral een positieve clip en heel cool waarin brillende kinderen zingen en dansen.” (GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier