Voormalig tuinaanlegger Jozef Descamps overleden

Jozef Descamps overleed op 78-jarige leeftijd. © foto NOM
Redactie KW

In het AZ Groeninge in Kortrijk is vorige woensdag Jozef Descamps drie dagen na zijn 78ste verjaardag overleden. Hij was de bekende voormalige zaakvoerder van Tuinen Descamps in de Bruyningstraat in Marke, pal op de vroegere gemeentegrens met Kortrijk.

Jozef was de tweede van de zeven kinderen van hovenier Noël Descamps die in 1953 begon met tuinaanleg. Al op jeugdige leeftijd toonde Jozef interesse om bij zijn vader te helpen en hem nadien op te volgen, wat hij in 1969 ook deed. Het bedrijf nam toen sterke uitbreiding tot ver buiten de regio. Hij was erg geliefd bij zijn personeel. Bijzonder trots bleef hij dat hij destijds voor koning Boudewijn en koningin Fabiolade tuinen in Laken opnieuw mocht aanleggen.

Gouden huwelijksjubileum

Hij was getrouwd met Rita Vanhollebeke en in 2011 mochten ze hun gouden huwelijksjubileum vieren. Ze kregen drie kinderen: Danny (getrouwd met Gudrun Bekaert, Kortrijk), Ria (met Bob De Roo, Bavikhove) en Francis (met Nathalie Brion, Kortrijk). Er zijn zes kleinkinderen. Samen met zijn echtgenote hield Jozef van reizen, naar de Middellandse Zee-regio maar ook verder zoals Thailand. Hoewel het zijn beroep was, hield hij er niet van om thuis in de tuin te werken. Liever legde hij op zondagmorgen een kaartje in café Verdi in de Loofstraat. Was studeren er destijds niet bij, dan deed hij later veel boekenwijsheid op. Ook kende hij veel succes als moppentapper, onder meer voor bejaarden in een rusthuis. Jozef was destijds lid van Algemeen Verbond van Siertelers (AVBS) en van de Hofbouwmaatschappij Saint-Fiacre. Hij was lid van Neos in Marke en voorzitter van de kerkfabriek van de parochie H. Damiaan in Kortrijk.

Jozef Descamps is overleden na een verblijf van een kleine twee weken in het ziekenhuis. De afscheidsdienst heeft plaats op woensdag 27 juni om 10.30 uur in de Sint-Rochuskerk in Kortrijk.

(NOM – foto NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier