Voormalig tankstation aan Ter Groene Poorte in Sint-Michiels wordt ‘woonproject in villastijl’

Van links naar rechts schepen Franky Demon, Stijn Mortier van M-Project en Eline Vandecasteele van B2Ai. © WK
Redactie KW

Het voormalig tankstation op de hoek van de Spoorwegstraat en de Groene-Poortdreef in Sint-Michiels wordt eerstdaags gesloopt voor een nieuwbouwproject met 15 appartementen.

“In Aalter hebben we een gelijkaardig project in de stationsomgeving. Door de ligging, dicht bij het centrum en dus ook gunstig op het vlak van mobiliteit, zijn die appartementen zeer gegeerd“, zegt Stijn Mortier van M-Project.

Het Roeselaarse architectenbureau B2Ai tekende voor het ontwerp in villastijl. De appartementen, met één, twee of drie slaapkamers, zullen in oppervlakte variëren van 71m² tot 191m². De appartementen op het gelijkvloers krijgen een zuidgerichte tuin, de andere een terras. In de stedenbouwkundige vergunning zit ook nog een ondergrondse parking en een fietsenberging.

“Samen met de vernieuwingen op de scholencampus, zorgt dit woonproject hier voor een heropleving die bijdraagt aan de verdere bloei van Sint-Michiels”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).

De bouwwerken zouden begin volgend jaar van start moeten gaan, de oplevering wordt dan verwacht tegen de zomer van 2020.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier